Ana Sayfa » KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ

KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır ?

BerDATA Sistem odalarında olmaz olmazlarından  Kartlı geçiş sistemlerini Yangın kapıları ile entegre ederek Güvenliği en üst seviyede  sağlamaktadır.Kartlı geçiş sistemleri ; Güvenliğin önemli olduğu Bina,İşyerleri,Alışveriş Merkezi,Askeri tesisler, Sistem odaları ,Arşiv Odaları,Kasalar, Laboratuvar Odaları, UPS ve Elektirk odaları ve buna benzer yerlerde binalara veya belirli mahallere giriş ve çıkışların kontrol altında tutulmasını sağlayan sistemlerdir.

Kartlı geçiş sistemleri vasıtasıyla belirli bir mahalle giriş ve çıkışlar kontrol altına alınabileceği gibi girişten sonra belirli bölümlere belirli şahısların girişine izin verilip verilmeyerek herkesin sadece kendi izinli olduğu alanda dolaşması sağlanabilir. Gizli bölümlere yetkisiz kişilerin girişlerinin önüne geçilebilir.Hatta istenmesi durumunda

Kartlı geçiş için izin verilen kişilerin yazılım vasıtası ile kayıtlarının alınması ve geriye dönük incelenmesi de sağlanabilmektedir.

Kartlı geçiş Kontrol sistemlerinde değişik yöntemler de kullanılmaktadır. Geçiş Kontrol Sistemi Proximity kartlarla yapılabileceği gibi günümüzde proximity kartların yerini biyometrik sistemler almaktadır.(Parmak İzi Tanıma Sistemleri,Damar Tanıma Sistemleri,İris ve Retina Tanıma Sistemleri,Yüz Tanıma Sistemleri,Ses tanıma Sistemleri gibi.)

Kartlı Geçiş Sistemi Temel Parçaları:

1-Kart Okuyucu: Kart Okuyucu(Reader) lar Proxmity kartları okuyan Cihazlardır.Eğer kart Okuyucuya okutulan kart Access Kontrol Sistemine tanıtılmış bir kart ise ve o karta yetki verilmiş ise kart okuyucu kartı okur ve Kontrol ettiği kapıyı,Turnikeyi ,bariyeri vb.Giriş cihazlarının açılmasını sağlar.Aşağıda kart Okuyuculara Birkaç örnek verilmiştir.

kartli1

2-Kartlı Geçiş Sistemi Paneli: Kart okuyucuları, Kapıyı ve Sisteme bağlı diğer aygıtları kontrol eden sistemin beyni konumundadır. Çok çeşitli tipleri mevcuttur. Genelde kart Okuyucu(reader) sayısına göre farklılık gösterir. Birçok ürün markası bulunmaktadır. Bir reader bağlanan kartlı geçiş sistemi paneli olabileceği gibi 16 kart okuyucu (reader) bağlanan panellerde mevcuttur. Kartlı geçiş kontrol sistemi panellerinde genellikle birçok panel peşi sıra bağlanarak yüzlerce kart okuyucudan oluşan sistemler kurulabilir.

kartli2

3-Kartlı Geçiş Sistemi Kontrol yazılımı:Proximity Kartların tanıtıldığı veya biyometrik olarak kişinin belirli kullanıcı bilgilerinin tanımlandığı,Kişilere yetkilerin atandığı,Kimlerin hangi kapılardan geçtiği hangi kapıdan çıkış yaptığının takip edildiği sistemin yazılım kısmıdır.Kartlı geçiş kontrol sistemi yazılımı ile geçiş kontrolüne ait birçok raporlama alınabilir.Binanın içinde olan kişiler,Odalarında olan kişiler,Kimin hangi noktada olduğu,Çıkış yapan kişiler vb. Birçok Rapor alınabilmekte ve personel takip edilmektedir.

kartli3

4-Elektrikli Kilit:Kartlı geçiş sistemlerinde belirli bir bölgeye giriş çıkış kapılarının Access kontrol sistemi ile kontrol edilmesini sağlamak için kapılara normal kilit yerine takılan elektrikli kilit mekanizmalarıdır.İki Farklı çeşitte Kilit Bulunmaktadır.

a)Elektrikli Kilit(Strike)

b)Manyetik Kilit